7 راهکار ساده برای جلوگیری از ریزش مو و داشتن موهایی سالم تر

7 راهکار ساده برای جلوگیری از ریزش مو و داشتن موهایی سالم تر

ریزش مو و سایر بیماری های مربوط به مو می توانند ترسناک و گیج کننده باشند. بعضی اوقات متوجه می شویم که مو های مان شرایط نوسانی را پشت سر می گذارند، گاهی اوقات بسیار خوب و پرپشت هستند و گاهی اوقات نیز کم پشت و ضعیف می شوند.

به نظر می رسد که  از دست دادن روزانه ۱۰۰ الی ۱۵۰ عدد از تارهای مو نرمال باشد. در حالی که می توانید انتظار داشته باشید تا موهای تان ماهیانه حدوداً 1.3 سانتی متر رشد کند. اما هرچه که سن افزایش پیدا می‌کند سرعت رشد موها هم کمتر می شود.

اگر می ‌خواهید موهای تان در بهترین شرایط سلامت باشد باید بیشتر از قبل مراقب آنها باشید. ریزش مو و نازک شدن آن موضوعی ناراحت کننده است و معمولاً درمان دشواری دارد چراکه تعیین علت دقیق این موضوع کمی سخت است.

راهکار هایی جهت داشتن موهایی سالم تر

اگر می خواهید موهایتان بهتر به نظر برسد و یا سعی در جلوگیری از ریزش مو های تان دارید متخصصان پوست و مو نکاتی را در این زمینه به شما پیشنهاد می کنند.

7 راهکار ساده برای جلوگیری از ریزش مو و داشتن موهایی سالم تر

رژیم غذایی تان را اصلاح کنید

داشتن یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی می تواند سلامت فولیکول‌های موی تان را تضمین کند و باعث افزایش درخشندگی موهای تان شود. متخصصان توصیه می‌کنند که یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و منابع آهن را انتخاب کنید. مصرف آهن و ویتامین دی به رویش و تقویت مو کمک می کند. به همین دلیل است که این مواد در اغلب مکمل های مو یافت می‌شوند.

مراقب سلامت عمومی خود باشید

سلامت عمومی بدن (نداشتن بیماری و متعادل بودن شرایط جسمی) می‌تواند نقش موثری در سلامت موهایتان داشته باشد. بهتر است به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید. مطمئن باشید که شرایط بدنتان خوب است و مشکلی ندارید چرا که مواردی همچون تغییر در میزان نرمال هورمون های بدن تان و یا مشکلات تیروئیدی می توانند تاثیر مهمی در ریزش مو داشته باشند.

استرس تان را کنترل کنید

پزشکان توصیه می کنند که تا حد ممکن استرس تان را کاهش دهید استرس می‌تواند به شدت سلامت بدنتان را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی که ذهن و بدنتان دچار استرس می شود موهایتان انرژی لازم برای رشد و ضخیم شدن را دریافت نمی‌کنند. البته وقایع استرس زایی مثل زایمان،  بستری شدن در بیمارستان و یا از دست دادن عزیزان می‌تواند باعث نوعی از ریزش مو به نام تلوژن افلوویوم بشود.
اما نگران نباشید زمانی که استرس تان کاهش یابد و دوباره به زندگی معمول تان برگردید رشد موهایتان هم به طور معمول به حالت قبل برمیگردد.

استفاده از محصولات شیمیایی و وسایل گرمایشی را به حداقل برسانید

استفاده بیش از اندازه از محصولات و روش های مراقبت از مو به ویژه مواردی که از گرما استفاده می‌کنند می‌تواند به کوتیکول مو آسیب رسانده و نهایتاً باعث ریزش مو شود. استفاده بیش از اندازه از روشهای شیمیایی  و گرمایی فقط باعث خشکی مو هایتان نمی‌شود بلکه باعث شکستگی،  کاهش درخشش و نهایتاً ریزش موهای تان می شود.

7 راهکار ساده برای جلوگیری از ریزش مو و داشتن موهایی سالم تر

 به حرف موهایتان گوش کنید

نکته مهمی که لازم است به خاطر بسپارید این است که شرایط مو و پوست سر افراد با هم متفاوت است. روشی که برای دوست شما مفیداست ممکن است بهترین گزینه برای شما نباشد. به نحوه واکنش موهای خود به محصولات اقدامات مراقبت از متوجه کنید و سپس تصمیم بگیرید.

بعضی از متخصصان پیشنهاد می‌کنند تا روزانه موهای خود را بشویید چرا که افزایش تعداد دفعات شستشوی مو باعث افزایش ریزش مو نمی شود همچنین پوست سر هر کس شرایط متفاوتی دارد به همین دلیل ممکن است نیاز های مختلفی هم برای شست و شو نیاز داشته باشید. پس دقت کنید تا بهترین گزینه ممکن برای خودتان را انتخاب کنید.

برای جلوگیری از ریزش مو ، کراتین را امتحان کنید

کراتین فقط برای صاف کردن موها نیست بلکه می تواند موهایتان را تقویت کند و باعث افزایش مقاومت آن ها شود. کراتینه کردن موها اثر مثبتی هم بر ضخیم شدن تارهای نازک مو گذاشته و ظاهر موهای تان را بهبود می بخشد.

جهت درمان و جلوگیری از ریزش مو به متخصص پوست و مو مراجعه کنید

اگر دلیل خاصی برای ریزش موهایتان پیدا نمی‌کند و ریزش موهایتان در قسمت های خاصی بیشتر رخ می دهد بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید چرا که ممکن است این ریزش مو علت خود ایمنی مانند آلوپسی آره آتا داشته باشد. بعضی مواقع ریزش مو ارثی است. به این نوع از ریزش مو آلوپسی آندروژنتیک یا ریزش موی هورمونی ژنتیکی گفته می‌شود. این حالت معمولاً با نازک شدن تارهای مو مخصوصا در قسمت بالا و کناره های سر، خودش را نشان می دهد.

گزینه های درمانی متنوعی برای رفع این مشکل وجود دارد از جمله استفاده از داروهای موضعی مثل مکمل های ویتامینی و یا  داروهای خوراکی مثل اسپیرونولاکتون، فیناستراید و دوتاستراید. روش هایی مثل تزریق پلاسمای غنی از پلاکت و یا کاشت مونیز می تواند راهکار های دیگری باشد. پزشک متخصص شما می‌تواند بهترین گزینه را از بین موارد گفته شده به شما پیشنهاد دهد.

تحریریه مجله
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *