10 اقدامی که می تواند درد ناشی از آرتریت روماتوئید را افزایش دهد

10 اقدامی که می تواند درد ناشی از آرتریت روماتوئید را افزایش دهد

درد ناشی از آرتریت روماتوئید (آرتروز) می تواند در زندگی روزمره تداخل ایجاد کند. بنابراین حائز اهمیت است که این درد را کنترل کرده و تاثیر منفی آن را به حداقل برسانید. آیا کارهایی انجام می دهید تا بتوانید درد خود را کنترل کنید؟ یا آیا به اشتباه فعالیت هایی انجام می دهید که باعث افزایش دردتان می شود؟
در واقع درد چه حاد باشد و چه مزمن، همیشه عادت هایی وجود دارد که می تواند سبب افزایش آن شود؛ پس مهم است که اقداماتی برای کاهش درد انجام دهید.

در ادامه کارهایی که باعث افزایش درد ناشی از آرتریت می شود، بررسی خواهیم کرد:

1-انجام فعالیت بیش از حد :

عدم توجه به محدودیت های جسمی سبب افزایش درد خواهد شد. تصور کنید که روز خود را با لیستی از کارهایی که باید انجام دهید شروع می کنید. اما با انجام بخشی از کارهایتان احساس خستگی شدید می کنید، همچنین درد شما بیشتر می شود. شما مطمئن نیستید که آیا توان انجام بقیه کارها را دارید یا خیر، اما به خودتان فشار می آورید تا تمام کارهایتان را به اتمام برسانید. در واقع در این مثال شما به بدن خود گوش نمی دهید! و از بدن خود فراتر از توان و انرژی کار می کشید و درد نیز در نتیجه ی این امر افزایش می یابد.

2-استراحت نکردن به اندازه کافی :

انجام فعالیت ها باید با استراحت و آرامش همراه باشد. در صورتی که استراحت کافی نداشته باشید بدنتان سیگنال های درد بیشنری می فرستد. بنابراین این چرخه خستگی و درد در بدنتان به مرور بیشتر و بیشتر خواهد شد.

10 اقدامی که می تواند درد ناشی از آرتریت روماتوئید را افزایش دهد

3-ورزش نکردن :

ورزش کردن می تواند درد مزمن را کاهش دهد. در واقع انجام حرکات منظم و ملایم به مرور زمان سبب تقویت عضلات می شود و به شما در داشتن قدرت و انعطاف پذیری کمک خواهد کرد. اگر ورزش نکنید به مرور ماهیچه های شما ضعیف می شود و نهایتا می تواند منجر به ضعیف شدن بدن و افزایش درد شود.

بنابراین ورزش منظم و سبک در دراز مدت در درمان آرتریت موثر است.

4-عدم مصرف منظم داروهای تجویز شده:

پزشکان متخصص طبق بیماری موردنظر، داروهایی را تجویز خواهند کرد و شما باید طبق همان دستورالعمل تجویز شده داروهایتان را مصرف کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. در صورت قطع سرخود مصرف داروهایتان و یا منظم مصرف نکردن آن ها، بدن شما نمی تواند پاسخ مناسبی به درمان دهد و تنها نتیجه حاصل از این کار افزایش میزان درد خواهد بود.

5-نداشتن میزان خواب کافی :

داشتن خواب شبانه خوب و کافی بخشی از یک زندگی سالم است. طبق گفته های بنیاد ملی خواب در آمریکا، حدود 75% از افرادی که مبتلا به مشکلات روماتیسمی یا آرتریت هستند، از اختلال در خواب رنج می برند. در واقع خود بیماری هایی که سبب افزایش درد می شود، مشکلات خواب نیز ایجاد می کند و خوب نخوابیدن نیز از سوی دیگر منجر به افزایش درد می شود.

6-افزایش وزن :

داشتن اضافه وزن، حتی در حد کم، باعث می شود که مفاصل این وزن اضافه را تحمل کنند؛ بنابراین به مرور زمان درد آرتریت افزایش می یابد. به خاطر بسپارید که برای کنترل درد خود بهتر است همیشه وزن خود را کنترل کرده و در صورتی که افزایش وزن دارید، وزن خود را کاهش دهید.

7-عدم محافظت از مفاصل :

شما می توانید برای حفاظت از مفاصل خود از وسایل کمکی مانند یکسری تکیه گاهها استفاده کنید؛ همچنین به جای استفاده از مفاصل کوچکتر، مفاصل بزرگتر را به کار ببندید و در مواقع مورد نیاز به مفاصل خود استراحت بدهید. با عدم محافظت از مفاصل، به مرور درد ناشی از آرتریت افزایش می یابد.

8-داشتن استرس بیش از حد :

استرس زیاد یکی از دلایل افزایش درد می باشد. این مورد در افرادی که دچار بیماری های مزمنی مانند آرتریت هستند بسیار حائز اهمیت می باشد. در این افراد مقابله با فشار های اضافی و استرسی که بر اثر بیماری یا دیگر موارد وارد می شود مهم است.

در واقع؛ عملکرد سیستم ایمنی بدن و استرس و بیماری با هم در ارتباط هستند و در صورت داشتن استرس درد نیز افزایش می یابد.

9-بدبینی درد را افزایش می دهد :

درد مزمن می تواند زندگی را تغییر دهد. درد می تواند باعث بدبینی شود و بدبینی نیز درد را افزایش می دهد! در واقع اگر با طرز فکری بدبینانه به زندگی و بیماریتان نگاه کنید، احتمالا اقداماتی را انجام می دهید که سبب افزایش درد و پیشرفت بیماری خواهد شد.

اگر احساس نا امیدی و بدبینی می کنید، ممکن است کمتر به مصرف داروها، ورزش کردن و در مجموع انجام کارهای مثبت دیگر اهمیت دهید. همیشه به یاد داشته باشید که بین ذهن و بدن ارتباط وجود دارد، پس بدبینی و نا امیدی را کنار بگذارید.

10-گذاشتن تمرکز بر روی مصرف داروهای تایید نشده :

داشتن درد مزمن می تواند آنقدر عذاب آور باشد که فرد را به سمت درمان های سرخود و غیر قابل تایید بکشاند. اگر بیمار به این درمان ها روی بیاورد، در واقع زمان و انرژی خود را در مسیر اشتباه هدر داده و از درمان های اصلی و کاربردی باز می ماند. بنابراین از مصرف داروها و مکمل های مختلفی که اطرافیان به صورت غیر حرفه ای تجویز می کنند، اجتناب کرده و در این باره حتما با پزشک و یا داروساز مشورت کنید.

داروخانه دکتر کیایی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *